Ha téged is elkapott a TED-őrület és az előadásoknál nagyobb terjedelemben szeretnél olvasni 1-1 témáról. Vagy csak érdekel a TED világa, hogyan készülnek fel a beszédekre? Milyen eszközöket alkalmaznak a legjobb előadók? Akkor Neked ajánljuk a TED-könyveked.

A TED-könyvek szerencsére magyar nyelven is elérhetőek a HVGKönyvek kiadásában. Hozzájuk juthatsz a legnagyobb könyvesboltokban és/vagy rendelhetőek az interneten.

A 16. kötet pl. most 50%-os kedvezménnyel itt.

Ezen az oldalon további TED Books könyveket is megvehetsz kedvezménnyel.

Mi innen rendeltük, mert több könyvnél itt jobban jöttünk ki. Volt amit a nagykanizsai könyvtárban is megtaláltunk. Keress rá itt

Jó tudni: a www.hvgkonyvek.hu oldalon bele is lapozhatsz a könyvekbe

A legjobbak szerintünk

Carmine Gallo: TED-előadások Az inspiráló nyilvános beszéd 9 titka

A TED-előadások lenyűgözőek, okosak és meggyőzőek. Ki ne vágyna hasonló hatásra, akár üzleti prezentációt, akár nyilvános előadást kell tartania? Legtöbben azonban félünk a nyilvános fellépéstől. Leginkább azért, mert nem tudjuk elképzelni, hogy mondanivalónk bárki számára izgalmassá tehető, személyünk pedig ugyanolyan magával ragadó lehet, mint egy TED-előadóé. Senki sem született vérbeli előadónak, viszont bárki azzá válhat, ha kellő odafigyeléssel, bátorsággal és motivációval rendelkezik. Carmine Gallo kommunikációs tréner lépésről lépésre végigvezet bennünket a folyamaton, amelynek eredményeképpen lebilincselő, meggyőző és emlékezetes előadást tarthatunk. Tanácsai segítségével a megfelelő formába önthetjük mondanivalónkat, képesek leszünk észérvekkel, és érzelmekkel is hatni a közönségünkre. Egyszerű, könnyen alkalmazható tippjeivel már a következő alkalommal lenyűgözhetjük hallgatóságunkat.

Kio Stark: Idegenek, ha találkoznak

Hogyan hatnak ránk az ismeretlen emberek? „Ez az én nagy kalandom – hogy ismeretlenekkel beszélgetek. Ebben lelem örömömet, számomra ez lázadás és felszabadulás.” Kio Stark nap mint nap olyasmire szánja rá magát, amit a legtöbbünk tudatosan kerül: odafordul számára idegen emberekhez, és beszédbe elegyedik velük. Beszélget liftben, boltban, utcán, parkban, repülőn és taxiban; van, akivel csupán két mondatot vált, és van, akivel valódi párbeszédbe kezd. Könyvében bemutatja a másokhoz való kapcsolódás – vagy nem kapcsolódás – íratlan szabályait, és ezzel együtt végig kitart alapgondolata mellett, mely szerint ismeretlenekkel beszélgetni nemcsak felvillanyozó élmény, hanem a nyitottság és a társadalmi szolidaritás alapja is lehet. „Amikor idegenekkel beszélgetünk, akkor egy szép és meglepő fordulattal megszakítjuk hétköznapi életünk jól ismert és kiszámítható ritmusát. Megváltoztatjuk a nézőpontunkat. Pillanatnyi, tartalmas kapcsolatot alakítunk ki egy embertársunkkal. És elvetjük gondolatban mindazt, amitől gyanúsnak tarthatnánk a másikat.”

Chip Kidd: Ítélj elsőre!

Sokszor halljuk: »A látszat csal! Ne ítélj elsőre!« Mégis így teszünk, mert vizuális kultúrában élünk, és az agyunk azonnal reagál arra, amit látunk. De nem az a fontos, hogy ítélkezünk-e, hanem az, hogy hogyan ítélkezünk. Intelligensen? Empátiával? Együtt érzőn? Chip Kidd, az elismert grafikus, hétköznapi tárgyak és élmények bemutatásával felfedi a formatervezői döntések mögött megbújó titkokat. Megmutatja, hogy a világunk tele van varázslattal, vonzó műalkotásokkal és pompás élményekkel ‒ csak legyen rá szemünk.

Vélemény, hozzászólás?