Mutasd be tevékenységedet kérlek! Mi a küldetésed?

Jelenleg szabadúszónak nevezném magam, ami persze nem azt jelenti, hogy nem dolgozom, csak azt, hogy másképp, a hagyományostól eltérő módon. Főállású oktatóként a Budapesti Gazdasági Egyetem zalaegerszegi karán dolgoznák, (ha nem lennék tartós távolléten), ami augusztustól már a Pannon Egyetemhez fog tartozni és üzleti tervezést, vállalatértékelést oktatok egyik oldalról, vagyis a ’hard’ oldalról, míg a ’soft’ oldalról business coachingot, személyiségfejlesztést, érzelmi intelligenciát. Szabadúszó vagyok, mert éppen egy éves ’eltávom’ élvezem, mivel doktori kutatásom végfázisában időre van szükségem. Kutatásom máskülönben a vezetői kiválóság humán tényezőiből írom, kiemelten az érzelmi intelligenciából, ami vesszőparipám, aminek segítségével meg tudom fogalmazni a küldetésem is: „Tanusítani, hogy lehet másképp is, vagyis lehetünk egyszerre sikeresek és boldogok, hogy a hagyományos üzleti viselkedésen túl is létezik kiválóság, az ’emberségesség’ fontosabb tényező, mint a ’hatékonysági mutatók’”.

Hogyan és kb. Mikor ismerkedtél meg a TED/TEDx rendezvényekkel?

Gondolom sokan emlékeznek Mark Gungor „A férfiagy és a női agy” 2012-es előadására, ami vírusként járta be az online univerzumot, vagy legalábbis nekem úgy tűnt. Hogy akkor tűnt fel, hogy az TED előadás, vagy csak később, amikor Helen Fisher előadását láttam arról, hogy hogyan szeretünk, nem tudom, de tény, hogy aztán egymás után néztem TED előadásokat. Ami megfogott, hogy ezek az előadások rendkívül érdekesek voltak és rendkívül érdekesen voltak előadva. Volt bennük szakmai tartalom, tudományosság, ugyanakkor nyelvezetükben, előadásmódjukban annyira könnyed volt, hogy a legegyszerűbb ember is meg tudta érteni. TEDx rendezvényről csak most hallottam először, amikor a nagykanizsaira meghívtak előadni.

Mit jelent számodra a TED/TEDx?

Számomra a TED/TEDx egy olyan csatorna, ahol a közönség tartalmat kap. Rendkívül megtisztelőnek tartom, hogy én is a színes előadók sorát bővíthetem és elárulom, hogy jó pár éves álmom, hogy magam egy TED/TEDx feliratos háttérrel lássam. Nem is azért, hogy magam lássam, hanem azért, hogy az én, hosszú évek során nyert rendkívül bő és színes tapasztalatomból egy cseppnyit az utókor számára hagyhassak. Ennél jobb csatornát nem is álmodhattam, ahol a szakmaiság és a könnyedség, szabadság karöltve van jelen.

Melyik előadást várod legjobban (a sajátodon kívül) a TEDxNagykanizsán?

Nem igazán szeretnék rangsort állítani, mindegyik előadást érdekesnek tartom, de talán a közös érdeklődés miatt a Mándó Milán előadását emelném ki, aki a Flowról fog beszélni. Nemcsak a téma miatt érdekel, hanem amiatt is, hogy BGE Alumni, a mi karunkon végzett Zalaegerszegen, bár én személyesen nem ismerem őt.

Kivel osztanád meg a TEDx-élményt az ismerőseid közül, miért vele?

Nem titok, hogy több meghívottam is lesz a jelenlévők között, részben családtagok, részben nagyon közeli barátok, illetve olyan közeli kollégáim, akikkel szívesen osztom meg ezt az örömet és megtiszteltetést és a TEDx élményt 😊 Hogy miért velük? Mert ők fontosak számomra és tudom, hogy amit ott kapni fognak, azt tovább fogják vinni. Mindenképp úgy gondolom, hogy nyomot hagyni fontos. Ezzel az előadással nem titkolt célom, hogy megkoronázom és lezárom eddigi pályafutásom és életem új irányát fogom követni.

Egy hozzászólás a(z) “Csapai Gyopár TEDx villáminterjú” bejegyzéshez

  1. Lájerné Tóth Éva szerint:

    Gratulálok sok szeretettel, továbbiakhoz sok sikert kívánok!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük