Logo
Magyarország, Nagykanizsa / Sugár u.5. (Medgyaszay ház)
JEGYVÁSÁRLÁS ITT Ne maradj le:

ELŐADÓK

Van témád? Előadód?

Ismersz valakit? Olyan a témája amit a nagyvilág elé kellene tárni? Mindenkinek tudnia kell(ene) róla? Oszd meg velünk

Dr. Lakner Gábor / Előadó
Mérnök, kereskedelmi igazgató

Előadásának címe: “Vízkezelés, vízhasznosítás, mint a válságtűrőképesség alapja”

Bemutatkozás:

Dr. Lakner Gábor, környezetmérnök, gazdasági agrármérnök, vízkezelési szakember, aki számos vízmű tervezésében, kivitelezésében vett részt az elmúlt 15 évben Magyarországon és a világban, valamint több évig foglalkozott a balatoni nádasok ökológiájával, védelmével. PhD fokozatát is a víztisztítás területén, membrántechnológiai témában szerezte.

A Hidrofilt Kft. kereskedelmi igazgatójaként vallja, hogy a vízhez való viszonyunk, a vízzel való bánásmódunk mikéntje határozza meg, hogy az emberiség mennyire élhető jövőt tud magának teremteni. A víz nemcsak az élővilág, a mezőgazdaság, de a gazdaság egészének és a kultúra alapját is képezi. A jó vízgazdálkodás a VALÓDI fenntarthatóság alapja.

Magánemberként is az önfenntartás és a természettel való harmonikus együttélés elveit igyekszik követni. A város szélén vásárolt birtokon ökológiai gazdálkodást folytat, melyben az esővíz és a tisztított szennyvíz hasznosítása egyaránt fontos szerepet kap.

Vallja, hogy a jelenlegi környezeti válság megoldásának alapja a biológiai sokféleség növelése, különös tekintettel a mezőgazdasági kultúrákra. A biológiai sokféleséget pedig legjobban a víz okos felhasználásával, például vizes élőhelyekként is funkcionáló, területek kialakításával lehet elérni követve a természet körkörös rendszereit.

Csapai Erzsébet Gyopár / Előadó
Egyetemi oktató, Szabadúszó Life és Business Coach

 

Előadásának címe: “A Hit szerepe a vezetői kiválóságban”
Mit is jelent sikeresnek lenni és miben különbözik a hit által vezetett érzelmileg intelligens vezető a többitől?

Bemutatkozás:

Csapai Erzsébet Gyopár közgazdász és coach hosszú és széles utat járt be az gazdasági élet ösvényén, könyvelőként kezdve, majd üzleti tanácsadóként, a vállalkozási szféra és a közszféra közt evezgetve, a ‘hard’ pénzügyi-számviteli oldalról a ‘soft’ humán-érzelmi intelligencia oldalára átnyergelve, a gyakorlatból hozott tapasztalatait az oktatásba ágyazva, kutatással fűszerezve.

Hitvallása a ‘Nyomot hagyni’, ugyanis meggyőződése, hogy rengeteg jó, nagy tudású szakember van a világon, sok tanító is, azonban a különbséget a tudásátadásban az a ‘belső láng’ adja meg, amit a Hit táplál. A töretlen hit abban, hogy mindig mindennek van értelme, hogy bármi történjék is, újra lehet kezdeni és, hogy a siker alapja a boldogság és az önmagunkban vetett hit.

Gondolatait jelenleg – a Kaposvári Egyetem szervezésében – futó “Kiváló vezető-Kiváló vállalkozás” kutatási eredményeivel fogja színezni.

Varga Vencel / Előadó
Újságíró, Slammer, Egyetemi hallgató

Előadásának címe:
A tanár a hibás vagy a mai diák, hogy nem érdekli a közlendő?

Az új generáció, új eszközöket kíván

Bemutatkozás:

Varga Vencel, újságíró, slammer, hobbitanár. Az ELTE ÁJK politológushallgatója. Meglepően fiatalon kezdett el foglalkozni mindennel, ami megmozgatja az embereket, a slam poetryvel Zalában megkerülhetetlen lett, így már saját teltházas önálló esttel is büszkélkedhet. 

2020-ban új projektbe kezdett, ahol célja a fiatalokat összehozni az irodalommal. Nemcsak egy szórakoztató órát, hanem produktivitásra ösztönző élményt nyújt. A legfőbb kérdése, hogy vajon a legújabb generációt tényleg nem érdekli semmi, vagy csak mi állunk rosszul az egészhez?

Turbuly Lilla / Előadó
író, színikritikus

Előadásának címe:
“Ítélet a biztos pálya kontra művészi álmok perben”

Bemutatkozás:

Lilla írja magáról: “Húsz évembe telt, hogy eredeti foglalkozásomból egyetlen betűt elveszítsek, és bíróból író legyek. Azóta regényeket, verseket, mesekönyveket és színdarabokat írok.

Írásaimmal igyekszem minden korosztályhoz eljutni, mert hiszek benne, hogy nincs külön gyerek- és felnőtt irodalom.

Bárki által átélhető, a valósághoz, életünk fordulópontjaihoz, legfontosabb kapcsolatainkhoz kötődő történeteket szeretnék átadni.

Munkám másik fókuszpontja a színház: színikritikusként dolgozom, így ha éppen nem a saját történeteimet írom, akkor másokét nézem.

Felnőtt fejjel, negyvenévesen indultam el a gyerekkori álmaim után, és arra biztatok másokat is, hogy ne féljenek megkérdezni maguktól: otthon vagyok a saját életemben”

Mándó Milán / Előadó
Üzleti modell tanácsadó, a minner.hu alapítója

Előadásának címe:
“Folyamatosan teljesíteni, lelkesnek maradni? Így lehet flowban maradni”

Bemutatkozás:

Havonta 130 ezer cégvezető, vállalkozó olvassa a Minnert.hu-t. Ezt a portált 6 éve üzemelteti Mándó MIlán, aki már több mint 3000 cikkel, tartalommal látta el a követőit, és úgy látszik kifogyhatatlan a témából.

Egy speciális üzleti modellt is rátelepített a média oldalára, online videós kurzusokat értékesít. Már 11 szakértő készíti a videós oktatóanyagokat, hogy még jobb vállalkozásokat üzemeltethessenek a hazai vállalkozók.

Márka már a Minner? A szakmában 10-ből 8 ember ismeri, de ha megkérdezünk véletlenül 10 embert az országban, 3 tudja, hogy létezik a Minner, és olvasott már rajta tartalmat.

Az olvasók visszajelzései alapján Milán lelkesedése az, ami magával ragadja őket, nem csak magát, de olvasóit is flowban tartja. Visszatér tudást adni Nagykanizsára, hiszen a Bólyai János Általános Iskolába járt, majd a Mező Ferenc gimnáziumba, ezután pedig Zalaegerszegen, a BGE pénzügyi szakirányán fejezte be a tanulmányait.

Lendvai Kristóf / Előadó
Filmrendező, rendezőasszisztens, diák

Előadásának címe:
“A fiatalság állandó problémái a múltban, jelenben. Másak, ha igen, miben?”

A fiatalság egyetemes problémáiról. Változtak vajon az évek során? És ezek feldolgozásai az egyének által?

Bemutatkozás:

Lendvai Kristóf nagykanizsai középiskolás. Kora ellenére számtalan hazai és nemzetközi filmfesztiválon szerepelt kisjátékfilmjeivel, amelyeket profi stáb és színészek (felnőttek és fiatalok) közreműködésével készített.

Nyaranként színházi rendezőasszisztensként is gyarapítja szakmai tudását. Filmjeivel elsősorban a fiatalokat igyekszik megszólítani, miközben történetei a felnőtteknek is tanulsággal szolgálnak. A sokszorosan díjnyertes filmjeiről és azok mondanivalójáról országszerte sok száz diákkal beszélgetett már rendhagyó irodalomórák keretében.

Állandó kérdése, témája és kutatási területe;  a fiatalok problémái és az, hogy ez(eke)t hogyan élik meg.

 

Kósa Ruben / Előadó
Művészi vezető, Táncos, Koreográfus

 

Előadásának címe: “Hagyomány? Ne hagyjuk már! – Avagy miért kellene mindenkinek éltetnie a hagyományainkat
Vajon gátolja a hagyomány az innovációt?

Bemutatkozás:

Kósa Ruben táncos, koreográfus, a Zalai Táncegyüttes művészeti vezetője. 9 éves korában találkozott először a magyar néptánccal, élete ekkor megpecsételődött. A Zalai Táncegyüttes utánpótlás csoportjából az együttes szólistája, majd művészeti asszisztense lett, 2019 óta pedig ő felel a művészeti vezetéséért.

Pályafutása során megfordult az Experidance-ben és a szintén zalai származású Fitos Dezső társulatában is.

Tanulmányait az ELTÉ-n végezte, ahol az Eötvös Collegium tagja is volt. Fáradhatatlanul munkálkodik a magyar néptánckincs mai szellemiséghez leginkább illő, mégis autentikus színpadra állításán, hithű folklorista.

SZERVEZŐK

Ladányi Kristóf / Szervező

“Biztosan van a zalai embereknek is mit elmondani. Vannak érdemes gondolataik amiket, a világ elé kell tárni. Van mit tudatnunk. A TEDxNagykanizsa erre jó lehetőség. Virágozzon fel a gondolkodás Nagykanizsán és környékén!”

 

Gotthard Anett / Szervező

A veszprémi lány aki beleszeretett a zalai tájszólásba.